Maak kennis met stagiair Otto

Otto, 22 jaar en afkomstig uit het Leuvense, loopt momenteel stage op de VGC-jeugddienst in het kader van zijn studies Sociaal-Cultureel Werk aan Odisee Hogeschool. Hij is een gedreven en betrokken jongeman die Brussel al vier jaar met veel plezier zijn thuis noemt.

Tijdens zijn stage zal Otto vooral werken voor het jongerenfonds À Fonds en helpen bij de ontwikkeling van een vervolgtraject op À Fonds. Hij zal collega Liesbet ondersteunen bij de samenwerking met de regionale partners en zal mee het volgende Lerend Netwerk organiseren. Daarnaast zal hij een talentenbank ontwikkelen, waar Brusselse jongeren hun talenten in de kijker kunnen zetten.

Vorig jaar liep Otto een stage van bijna drie maanden bij de Nederlandstalige cultuurdienst van de gemeente Anderlecht. Daar kwam hij voor het eerst in contact met de collega’s van de algemene directie Cultuur, Jeugd- en Sport van de VGC. Hij organiseert graag evenementen, daarom is deze stage een uitgelezen kans voor hem. Hij wil het Brusselse werkveld beter leren kennen door mee te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe subsidielijn en door mee te draaien op de jeugddienst.

Aan het einde van zijn stage hoopt Otto een grondig inzicht te hebben in de activiteiten voor en door de jeugd in Brussel. Hij wil in de jeugddienst meewerken aan gepaste ondersteuning voor organisaties of collectieven die zich inzetten voor de Brusselse jeugd. Verder wil hij een solide basis leggen voor een mogelijke Brusselse talentenbank. Al deze taken sluiten naadloos aan bij zijn bachelorproef over 'de invloed van subsidieafhankelijkheid op langetermijnplanning van collectieven en organisaties'. Die bachelorproef hoopt hij, dankzij zijn stage bij de jeugddienst, succesvol af te ronden.

In zijn vrije tijd geniet Otto het liefst van de zon in een Brussels park, samen met vrienden. Daar ontsnapt hij even aan de drukte van de stad en aan de drukte van zijn eigen leven. Hij verkent ook graag het bruisende nachtleven van Brussel met zijn vrienden.

Zijn grootste en meest gedurfde droom is om ooit zelf een meerdaags festival met een sociale insteek te organiseren op de oude boerderij van zijn ouders.