Fuifloket

Op zoek naar de perfecte locatie voor je fuif? Ontdek de mogelijkheden in Brussel voor jonge Brusselaars en hun organisaties!

Ideeën genoeg voor feestjes en fuiven. Maar waar ga je ze organiseren? Het is soms moeilijk voor jonge Brusselaars en hun organisaties om een goede en betaalbare locatie te vinden in Brussel. Dit online fuifloket wil hen hierbij een handje helpen.

Door VGC erkende jeugdorganisaties, studentenverenigingen en Nederlandstalige Brusselse scholen kunnen aan een interessant tarief gebruik maken van de aangeboden zalen.
De VGC wil ook individuele jongeren de kans geven om gebruik te maken van dit aanbod. Zij kunnen via het jongerenfonds À Fonds een aanvraag indienen om een evenement te organiseren. Zij krijgen ondersteuning bij hun project en bij hun zoektocht naar een geschikte locatie. 

De VGC wil de komende jaren verder werk maken van betaalbaar fuiven in Brussel. Dit online fuifloket is work in progress. Samen met de zaalverhuurders, jeugdorganisaties en de jeugdraad blijft de jeugddienst zoeken naar nieuwe opportuniteiten om het aanbod aan zalen en locaties te doen groeien. 

© Michael De Lausnay

Ben je actief als vrijwilliger of beroepskracht binnen een horecagelegenheid in de culturele-, jeugd- of sportsector? En wil je graag weten hoe je grensoverschrijdend gedrag herkent en hoe je hierop gepast reageert? Volg dan gratis de interactieve workshop (3,5 uur) van Pimento vzw over hoe omgaan met seksuele intimidatie in het Brusselse uitgaansleven.

Hieronder vind je een overzicht van interessante locaties in Brussel voor jouw fuif, concert of ander evenement. De zalen die hier worden aangeboden, zijn allemaal multifunctionele "eventzalen". Alle relevante informatie vind je op het kaartje bij elke zaal terug. 

Ook bij de 22 gemeenschapscentra kun je terecht voor een zaal. Wil je graag meer info of wil je graag een zaal huren bij een gemeenschapscentrum? Mail dan naar nils.wilgos@vgc.be. Hij bespreekt je aanvraag met het gemeenschapscentrum en neemt daarna contact met je op.

Type
Sorteren op

Wil je graag een zaal reserveren? Dat kan, via dit aanvraagformulier. Gelieve niet rechtstreeks contact op te nemen met de beheerders van de zaal. Erkende jeugdorganisaties, studentenverenigingen, Nederlandstalige Brusselse scholen en individuele jongeren (via À Fonds) komen in aanmerking voor een voordeeltarief. 
Wil je graag een zaal aanbieden? Super! Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor het uitlenen van audiovisueel materiaal, kun je terecht bij het uitleenloket van de VGC . Alle Nederlandstalige (door de VGC-gesubsidieerde en erkende) organisaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen voor hun activiteiten van het uitleenloket van de VGC gebruikmaken. Ook de projectindieners van À Fonds kunnen tijdens de duur van het project materiaal lenen bij de uitleendienst.

Op de website Ikorganiseer.be van Formaat vzw vind je informatie over het organiseren van een fuif en een handige checklist die zeker van pas komt. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan andere regelgeving van toepassing zijn. Sommige elementen zijn ook afhankelijk van de infrastructuur die je kiest. 

Heb je een vraag of wil je graag meer info? Neem dan contact op met Nils Wilgos via nils.wilgos@vgc.be of via 0479 78 73 90.