Fuifloket

Op zoek naar de perfecte locatie voor jouw fuif? Ontdek de mogelijkheden in Brussel voor jonge Brusselaars en hun organisaties!

Ideeën genoeg voor feestjes en fuiven. Maar waar ga je ze organiseren? Het is soms moeilijk voor jonge Brusselaars en hun organisaties om een goede en betaalbare locatie te vinden in Brussel. Dit online fuifloket wil hen hierbij een handje helpen.

Door VGC erkende jeugdorganisaties, studentenverenigingen en Nederlandstalige Brusselse scholen kunnen aan een interessant tarief gebruik maken van de aangeboden zalen.
De VGC wil ook individuele jongeren de kans geven om gebruik te maken van dit aanbod. Zij kunnen via het jongerenfonds À Fonds een aanvraag indienen om een evenement te organiseren. Zij krijgen ondersteuning bij hun project en bij hun zoektocht naar een geschikte locatie. 

De VGC wil de komende jaren verder werk maken van betaalbaar fuiven in Brussel. Dit online fuifloket is work in progress. Samen met de zaalverhuurders, jeugdorganisaties en de jeugdraad blijft de jeugddienst zoeken naar nieuwe opportuniteiten om het aanbod aan zalen en locaties te doen groeien. 

© Michael De Lausnay

Hieronder vind je een overzicht van interessante locaties in Brussel voor jouw fuif, concert of andere activiteit. De zalen die hier worden aangeboden, zijn allemaal multifunctionele "eventzalen". Alle relevante informatie vind je op het kaartje bij elke zaal terug. 

Wil je graag een zaal reserveren? Dat kan, via dit aanvraagformulier. Erkende jeugdorganisaties, studentenverenigingen, Nederlandstalige Brusselse scholen en individuele jongeren (via À Fonds) komen in aanmerkingen voor een voordeeltarief. 
Wil je graag een zaal aanbieden? Super! Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Op de website Ikorganiseer.be van Formaat vzw vind je informatie over het organiseren van een fuif en een handige checklist die zeker van pas komt. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan andere regelgeving van toepassing zijn. Sommige elementen zijn ook afhankelijk van de infrastructuur die je kiest. Binnenkort mag je hier een bundeling verwachten.