VGC-projectoproep ‘Cultuureducatie in de wijk Kuregem’

De VGC wil tijdens het lopende meerjarenplan 2021-2025 expliciet inzetten op de verhoging van het culturele vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren in kwetsbare wijken. Daarom lanceert ze de projectoproep ‘Cultuureducatie in de wijk Kuregem’.
Het doel van deze oproep is om kinderen en jongeren (van 2,5 tot 18 jaar) van de wijk Kuregem aan te moedigen om te spelen en om samen te werken aan culturele en kunstprojecten tijdens jaarateliers, vakantieateliers en tijdens eenmalige activiteiten in de vrije tijd. Dit aanbod moet inclusief en toegankelijk zijn en in samenwerking met de lokale brede school en de buurt. Concreet betekent dit dat je organisatie een beleidsplan voor een meerjarige werking in 2024-2025 uitwerkt binnen het thema van de oproep.

De projectoproep verloopt in 2 fases:

  • Heb je een leuk idee maar moet het nog groeien? Zoek je nog partners om je project verder uit te werken? Bezorg ons dan je projectidee voor zondag 15 oktober via dit formulier. In dit formulier omschrijf je kort en bondig je idee. Het hoeft in deze fase nog niet uitgewerkt te zijn.

Tijdens het infomoment van vrijdag 27 oktober krijg je meer info over de doelstelling van de oproep, kan je vragen stellen over je project en ontdek je de andere ingediende projecten. De VGC brengt indieners met elkaar in contact om hun project eventueel te herwerken tot een gezamenlijk project. Na het infomoment krijg je de tijd om je projectidee verder uit te werken.

  • Klaar om in te dienen? In de tweede fase dien je een definitieve projectaanvraag in voor 4 december via het digitaal subsidieloket. Let op: Je kan enkel indienen als je je projectidee hebt doorgegeven in de eerste fase.

Je definitieve projectaanvraag bevat onder andere het jaarprogramma met je activiteiten, een zakelijk plan, je visie, samenwerking met partners in de wijk Kuregem en het VGC-netwerk.
Wordt je project gekozen? Dan start je project uiterlijk op 1 maart 2024.

Vragen? Contacteer gerust Mariame Keita via mariame.keita@vgc.be of 02 563 05 62.

Alle info over de projectoproep vind je ook terug in het collegebesluit.