Urban Center Brussel: dé ontmoetingsplek voor urban culture opent de deuren op Nieuwland-site

Liefhebbers van de urban culture kunnen tot eind juni terecht in het Urban Center op de Nieuwland-site in hartje Brussel. Het centrum is een experimentele ontmoetingsplaats voor jongeren die de verschillende disciplines van de urban culture willen ontdekken. Op het programma onder andere hiphop-dans, rap, slam, beatboxen, street sports en graffiti. Het Urban Center Brussel is een samenwerking tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en vzw Beeldenstorm.

Het project wordt in goede banen geleid door de Brusselaar Greg Lox, een ervaringsdeskundige die het urban milieu zeer goed kent: “Het project komt tegemoet aan de toenemende lokale vraag naar urban activiteiten en is een eerste stap naar de realisatie van een echt urban youth center. Het Urban Center wil een bijkomend urban aanbod in Brussel ontwikkelen en eventuele blinde vlekken opvullen, in samenwerking met lokale partners.”

Greg werkt samen met partners zoals Met-X, Jeugd en Muziek Brussel, Zonder Handen, VGC-sportdienst en Sport Vlaanderen. Zij beschikken over een bepaalde expertise in een discipline van de urban culture. Via lessenreeksen, ateliers en workshops laten ze de bezoekers kennismaken met het urban aanbod. Dit aanbod is in de eerste plaats gericht naar jongeren en vindt plaats in de vrije tijd.

Benieuwd naar het volledige programma? Neem een kijkje op hun Facebook-pagina.