De VGC-jeugdraad maakt jongeren warm voor gewestverkiezingen

“De gewestverkiezingen zijn ontzettend belangrijk voor jongeren, omdat ze bepalen hoe onze stad zal evolueren. Ik denk aan thema’s zoals onderwijs, klimaat, mobiliteit en jeugdwerkloosheid”, zegt Naomi Costrop, voorzitter van de VGC-jeugdraad. “ Jongeren die de eerste keer moeten stemmen, worden overdonderd door sponsored  posts op sociale media, maar weten vaak niet altijd waar ze goede objectieve informatie kunnen vinden. Als jeugdraad is het onze taak om jongeren hierin te ondersteunen. 1000opinions.be wil voor jongeren een eerste hulp bij gewestverkiezingen zijn.”

Net zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, bundelt de website informatie op maat over hoe jongeren moeten stemmen. 1000opinions.be geeft aan waar er acties plaatsvinden die jongeren in contact brengen met politieke partijen en kandidaten. Tot slot verzamelt de site de jongerenstandpunten van de verschillende politieke partijen.

“Het stopt niet bij de website. Op 29 april nodigen we jonge politici uit om in debat te gaan met de jeugdraad”, gaat Costrop verder. “We willen in dialoog gaan met de verschillende partijen om zo de kloof tussen jongeren en politiek te dichten. Via speeddating en verschillende gesprekken willen we te weten komen wat de verschillende partijen rond jeugdbeleid in petto hebben. En na de verkiezingen zijn we voor de nieuwe meerderheid graag een constructief-kritische partner.”