Conferentie 'Child in the City' komt naar Brussel

De 11de editie van de internationale conferentie ‘Child in the City’ vindt plaats in Brussel van 20 tot 22 november 2023 in het Museum voor Schone Kunsten. Dit initiatief wil de positie van kinderen in steden versterken en hun rechten bevorderen. Drie dagen lang delen experten zoals beleidsmakers, maatschappelijk werkers en stedenbouwkundigen hun ervaringen en ideeën.

Het centrale thema is ‘Building the Future’.  Subthema’s zijn  creativiteit, intergenerationele cohesie, (inter)nationale solidariteit, participatie en democratie, kindvriendelijke openbare ruimte.  Keynotespeakers zijn onder meer Bruno Vanobbergen en Fatima Zibouh. Bekijk hier het volledige programma.

De conferentie wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van de VGC. Organisaties, gesubsidieerd door de VGC, kunnen inschrijven tegen een voorkeurtarief. In plaats van 595 euro betaal je 300 euro (excl. btw) voor de hele conferentie of 175 euro (excl. btw) voor één dag. De VGC voorziet bovendien een financiële tussenkomst van 75 euro voor iedere eerste deelnemer van een erkende organisatie. Wil je gebruik maken van dit tarief? Mail dan voor 15 november naar childinthecity@vgc.be.