Playcation: straatschilderingen

Alice van Innis

Alice van Innis plaatste tijdelijke tekeningen en schilderingen op openbare plekken zoals pleinen en voetpaden. Ze moedigt kinderen aan tot spel of tot anders bewegen op hun dagelijkse routes. Haar ontwerpen op en rond het Willemsplein in Laken kwamen participatief tot stand samen met WMKJ Miks. Tijdelijke speelstraten tovert ze om tot bloemenweides: bewoners kunnen gebruik maken van sjablonen met verschillende soorten bloemen. In de tuinen van Fontenay-sous-bois in Etterbeek schildert ze vreemde wezens. Ga ernaar op zoek en vind ze allemaal! Enkele sfeerbeelden en video van de bloemenweides.

Dit project is een samenwerking met de Stad Brussel en de gemeente Etterbeek.

  • In Laken: wandel vanaf de Stefaniastraat via de Moorsledestraat naar het Willemsplein
  • In Etterbeek: Tuinen van Fontenay-sous- bois, Generaal Fivéstraat 18

The City is our playground

The City is our Playground, dat zijn twee kunstenaars die in gesprek gaan met passanten om een plek te verfraaien. Silvia en Nanouk gaan aan de slag in Schaarbeek en in Sint-Agatha-Berchem.

Het Rasquinetpark in Schaarbeek is een typisch buurtparkje dat vooral wordt gebruikt door de omwonenden. Op 15 juli gaan we in gesprek met kinderen uit de buurt die niet op vakantie vertrokken. Hoe spelen zij vandaag onder het grote afdak? Wat kunnen we doen om het aantrekkelijker te maken? Opgelet, tussen 18 en 20 juli wordt er geverfd…

Deze projecten zijn een samenwerking met de preventiedienst van de gemeente Schaarbeek en het Departement Opvoeding en Vrije tijd van Sint-Agatha-Berchem.

Waar?

  • In Schaarbeek: Rasquinetpark, ingang via Josaphatstraat 117
  • In Sint-Agatha-Berchem op 3 augustus: Schweitzerplein

Enkele sfeerbeelden.