Nieuwe gezichten in het Brusselse jeugdwerk: Groep INTRO

 

Katrien Walbers is geboren in het Antwerpse en studeerde Agogische Wetenschappen (Vrije tijd) aan de VUB. Na een boeiende periode in het buitenland keerde ze terug naar Brussel. Bij Groep INTRO zit ze helemaal op haar plaats binnen het domein vrije tijd. Ze werkt graag mee aan een vrije tijd die zinvol en toegankelijk is voor iedereen. Ze heeft nog niet veel ervaring in het Brusselse jeugdwerk maar ze kijkt er enorm naar uit om alles te ontdekken. Katrien wil graag mee bouwen aan een inclusieve samenleving waarbij iedere jongere kan deelnemen aan alle maatschappelijke domeinen, ieder met zijn eigen talenten en mogelijkheden.  

In haar vrije tijd zit ze graag op de fiets of trekt ze naar het Zoniënwoud. Katrien is een ochtendmens en drinkt graag koffie, zwart. Ze is verzot op pasta en chocolade, maar liever niet samen. 😊 ‘A chocolate a day, keeps the doctor away’ is dan ook haar leuze van het moment. 

Stijn Van Roey is 32 en afkomstig uit Tervuren. Hij studeerde Filosofie aan de VUB en is na zijn studies in Brussel komen wonen. Stijn vindt Brussel bijzonder boeiend door zijn superdiversiteit, de mengelmoes van verschillende mensen met verschillende culturen, met ieder hun eigen verhaal. Tijdens zijn studententijd heeft hij een jaar als Erasmusstudent in Sevilla gewoond. Die stad is ondertussen zijn tweede thuis geworden. Hij heeft er nog een aantal vrienden en keert er nog regelmatig naar terug.  

Bij Groep INTRO werkt hij aan het BLINK-project, een project dat strijdt voor inclusie van kinderen en jongeren met een beperking in het reguliere jeugdwerk. Ze geven inleefworkshops rond het thema ‘beperking’. Stijn heeft lang als vrijwilliger de inleefopdrachten rond visuele beperking begeleid. Stijn heeft zelf een visuele beperking dus was en is hij op dat vlak een ervaringsdeskundige. Deze zomer kreeg hij de kans om het project te gaan coördineren, een kans die hij met beide handen greep! 

Hij hoopt om het project nog verder uit te breiden, om zo steeds meer kinderen, jongeren en animatoren van het Brusselse jeugdwerk te bereiken. Zijn droom is dat inclusie vanzelfsprekend wordt in onze maatschappij.  

Verder zou Stijn nog meer van de wereld willen ontdekken. Hij maakt graag verre reizen naar onbekende culturen. Daarnaast kan hij ook genieten van een goed boek of een stevige wandeling.  
 
Stijn ontdekt ook graag de keuken van andere culturen. Hij eet zowat alles graag, maar bovenaan zijn lijstje staan toch wel bakbananen, een Afrikaanse specialiteit die hij in de Matongé-wijk heeft leren kennen. 

Zijn favoriete plekje in Brussel is misschien wel Mokafé: een café-restaurant in de Koninginnegalerij, vlak bij de Grote Markt, waar ze heerlijke koffie en taart hebben. 

Hij kan er enorm van genieten om gewoon op een terrasje te zitten, eventueel met een goed boek, en ondertussen de stad en de wereld aan zich voorbij te laten schuiven. Dat zijn voor hem momentjes van onthaasting en reflectie, of noem het mindfulness: iets wat we allemaal wel wat meer zouden mogen doen in onze hedendaagse ‘snelle’, prestatiegerichte maatschappij. 

Marie Cocriamont werd geboren in Gent en studeerde er Musicologie en Muziektherapie. Voor ze bij Groep INTRO begon, had ze al heel wat projecten en jobs achter de rug: jeugdconsulent, wetenschappelijk assistent in het Muziekinstrumentenmuseum, verschillende muzikale projecten, gids, muziektherapie met kinderen in het buitengewoon onderwijs … 

Bij Groep INTRO organiseert Marie een vormingsaanbod in de vrije tijd voor jongeren uit kwetsbare situaties. Ze wil met hen zoveel mogelijk waardevolle momenten beleven.  

In haar vrije tijd speelt Marie muziek en kookt ze graag, het liefst samen met mensen die ze graag ziet. Zelf eet ze alles wat met liefde is klaargemaakt. Haar favoriete plekje in Brussel is de Altitude 100 in Vorst.  

Marie is zowel een ochtendmens als een avondmens. Ze houdt van de traagheid van de ochtend en het bezinnende van de avond. Ze heeft niet zoveel grootse dromen, ze leeft graag in het nu en geniet van de kleine dingen.