Nieuwe gezichten in het Brusselse jeugdwerk: Gerum Dujardin en Elke Roex

Gerum Dujardin werd geboren in Addis Abeba (Ethiopië) en is co-coördinator en food master bij het Neerhof. Hij werd op tienjarige leeftijd geadopteerd en groeide op in het Pajottenland. Tijdens zijn jeugd was hij leider bij de scouts en actief bij een jeugdhuis. Hij heeft altijd een sterke band gehad met Brussel, omdat hij uit een bruisende stad afkomstig is en graag de energie van een stad ervaart.

Hij studeerde een tijdje industrieel ingenieur in Gent en in Brussel, maar kwam tot het besluit dat dat toch niets voor hem was. Hij trok naar Londen en volgde er opleidingen in koken en culinair management met een sterke focus op duurzaamheid. Daarna werkte hij in enkele prestigieuze restaurants en als voedingschef voor sporters. De laatste jaren is hij meer zelfstandig gaan werken, met een focus op zero waste en duurzaamheid.

Gerum besloot om de uitdaging bij het Neerhof aan te gaan, om verschillende redenen: de stad verbinden met voeding, duurzaamheid en natuur, gecombineerd met zijn passie voor sociaal ondernemen. Als verantwoordelijke voor de boerderij en de tuinbouw, staat hij in voor de nieuwe missie van het Neerhof: een jeugd- en gezinsboerderij creëren die zich richt op duurzame, ecologische voedselcultuur.

Net als Elke wil Gerum het Neerhof opnieuw laten schitteren als hedendaagse boerderij waar Brusselse kinderen en jongeren kennismaken met het leven op de boerderij. Waar natuureducatie en groenteteelt centraal staan, naast de kennismaking met de boerderijdieren. Hij is dan ook heel fier op wat het team in korte tijd bereikt heeft. Dat belooft veel voor de toekomst.

In zijn vrije tijd gaat Gerum graag op café of op restaurant met vrienden. Daarnaast houdt hij van citytrips en kijkt hij graag voetbal. Leidingen ontstoppen vindt hij vreselijk. Zijn favoriete plekjes in Brussel zijn de Marollen op zondag, de abdij Ter Kameren en de Kunstberg, het zicht dat je daar hebt over de stad. Hij droomt van een Schengenakkoord in Afrika, zodat hij vrij kan reizen. Hij kan wakker liggen van zijn werk- en toekomstplannen. Zijn favoriete lied van het moment is ‘Tezeta’ van de Ethiopische muzikant Mulatu Astatke. Of hij een ochtend- of avondmens is? Dat hangt af van de zon en van de koffie.

Elke Roex, geboren en getogen in Anderlecht, is sinds kort co-coördinator bij jeugd- en gezinsboerderij het Neerhof in Dilbeek. Ze neemt er het zakelijke en het educatieve deel voor haar rekening. Elke studeerde Sociale Pedagogiek en Management. Na 20 jaar in de politiek, keert ze terug naar waar haar hart ligt. Toen ze de vacature zag, heeft ze niet lang getwijfeld – een job die haar op het lijf geschreven is. Werken op de boerderij, in het jeugdwerk en het zakelijke aspect op zich nemen: allemaal zaken die dicht bij haar talenten en interesses liggen.

Ze wil het Neerhof opnieuw laten schitteren als hedendaagse boerderij, waar Brusselse kinderen en jongeren kennismaken met het leven op de boerderij. Waar natuureducatie en groenteteelt centraal staan, naast de kennismaking met de boerderijdieren.

Elke is best fier op zichzelf omdat ze de sprong naar deze functie waagde. Er zijn veel dingen die ze graag doet: koken, afspreken met vrienden, naar Slovenië reizen. Ze houdt van gevarieerde groentemenu’s en haar favoriete plek is het fietspad langs het kanaal tussen de bomen aan de Biestebroekkaai. Elke is zowel een ochtend- als een avondmens. Ze ligt soms wel wakker van het werk en van de planning van de volgende dag.

We wensen Gerum en Elke veel succes bij het Neerhof.