Nieuw gezicht in het jeugdwerk: Julie Degrieck

Julie (47 jaar) is gelukkig getrouwd met Pat en mama van Juha (19) en Jorunn (16). Ze prijst zichzelf gelukkig met haar warme nest. Ze komt oorspronkelijk uit Oostende en verhuisde 22 jaar geleden naar Antwerpen, haar man achterna. Ze is blij dat ze nu Brussel mag ontdekken. Het lijkt haar een fantastische stad. Ze kwam vroeger vaak naar Brussel, om rond te snuisteren op de vlooienmarkt in de Marollen. Die buurt spreekt haar dus erg aan.

Ze begon als jeugdwerker in 1998 bij, toen nog aparte WKJ's, nu KRAS (vergelijkbaar met de organisatie D'Broej in Brussel). Ze werkte er tien jaar, waarvan vijf jaar als teamcoördinator. In 2008 wachtte een nieuwe uitdaging bij het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk), eerst als teamcoördinator van het JAC (Jongerenaanbod CAW), later als beleidscoördinator kinderen en jongeren. De circuswereld is nieuw voor haar maar ze heeft veel goesting om die te ontdekken!

Wat ga je doen bij Circus Zonder Handen?
Ik neem de job van Liselotte over als algemeen coördinator.

Waarom heb je voor deze job gesolliciteerd?
Kinderen en jongeren maar ook volwassenen versterken en hen laten groeien door vrijetijdsactiviteiten en artistieke projecten, maakt me warm. Toen ik de vacature zag, kon ik niet anders dan solliciteren.

Wat zijn je ambities?
Goh, doen wat ik graag doe. Mijn job graag doen en vooral iets betekenen. Ik wil Circus Zonder Handen dus nog meer op de Brusselse kaart zetten en een fijne tijd beleven.

Waar ben je fier op?
Op mijn kids, toffe gasten die weten wat ze willen en op de open sfeer die er thuis bij ons heerst. 

Wat vind je vreselijk om te doen?
Strijken! En daarom doe ik het niet.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Veel! Allez buiten coronatijd ... van samenzijn met vrienden tot leuke plekken opzoeken, gewoon even niets doen en een beetje hangen of bezig zijn in huis. Kan ik ook echt van genieten, beetje handenarbeid en verstand op nul! Yoga, sauna ... relaxen, ook een van mijn favoriete bezigheden!

Wat is je lievelingseten?
Ik eet nogal graag en lust nogal veel! Van Vlaamse kost zoals stoofvlees of witloof in de oven tot Thaise curry of een heerlijk veggiegerecht. Het hangt een beetje af van mijn gemoed en goesting.

Je favoriete plekje in Brussel?
Ik ging vroeger vaak naar de Marollen. Ondertussen heb ik wel wat wandelingen gemaakt met de collega’s en heb ik al fijne nieuwe plekjes ontdekt, zoals een heerlijk ijsje eten op een verscholen plekje in Molenbeek.

Waar droom je van?
Goh, ik droom niet altijd, met momenten veel, op andere momenten weer niet. Ik ben het ook meestal al vergeten bij het wakker  worden. Soms blijft er iets hangen, altijd redelijk irreëel, afhankelijk van waarmee ik bezig ben.

Waarvan lig je wakker?
Als ik met veel en minder leuke dingen bezig ben: gepieker dus! Of van ongelukkige kinderen met gebroken relaties, waaraan je op dit moment niet meer kan doen, dan loslaten. Wat niet altijd mijn sterkste kant is!

Jouw favoriete quote? Waarom?
“Life is a boomerang, what you give, you get!” Ik geloof nogal in karma ... alles begint bij jezelf. Je krijgt terug wat je geeft aan een ander.

Jouw lied van het moment?
Ik luister graag en veel muziek. Momenteel vaak jazz, Ella Fitzgerald en Chet Baker of de covers van Justice Der, heel relax!
Oh en, “Laat me” van Ramses Shaffy, heerlijk! Maar ook jaren 80-hits zoals 'Twilight zone' van Golden Earring om dan Cigarettes After Sex op te zetten en zo veel meer.

Ochtendmens of avondmens?
Ik ben eerder een ochtendmens. Dan kun je me veel vragen. Grappig, als mijn kinderen echt wakker worden, ga ik meestal slapen!

Nog iets dat je kwijt wil?
Dat corona maar snel voorbij is en we terug geestige dingen kunnen doen. Dat we weer mogen knuffelen, want ik ben nogal een fysiek mens dus ik heb nood aan menselijk contact. En dan zo voor 20 seconden lang want dan pas werkt het helend!

We wensen Julie veel succes en plezier met haar nieuwe uitdaging bij Circus Zonder Handen.