Nieuw gezicht in het Brusselse jeugdwerk: Hanlin Li

Hanlin werd 26 jaar geleden geboren in Mechelen, groeide op in Etterbeek en woont momenteel in 1000 Brussel. Hij studeerde Architectuur aan de campus Sint-Lucas in Brussel omdat hij wetenschap en kunst een interessante combinatie vond. Na zijn studies werkte hij anderhalf jaar bij een architectenbureau. Hanlin is al heel lang actief in het Brusselse jeugdwerk. Hij was vijf jaar voorzitter van jeugdhuis Alleman in Oudergem. Het jeugdhuis lag naast zijn middelbare school. Via het jeugdhuis kwam hij in contact met speelplein Takaro waar hij negen jaar ervaring heeft opgedaan en waar hij nu pleinverantwoordelijke is. Sinds 2019 is hij vrijwilliger bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) Brussel waar hij cursussen geeft.

Wat ga je allemaal doen als stadsondersteuner bij VDS?
"Mijn job is hoofdzakelijk het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen VDS en VGC, waardoor VDS zijn aanbod kan vergroten. Mijn takenpakket bestaat uit twee grote luiken: enerzijds alle Brusselse speelpleinwerkingen ondersteunen en anderzijds de vrijwilligers van VDS Brussel ondersteunen bij het organiseren van evenementen en kadervormingen."

Waarom heb je voor deze job gesolliciteerd?
“Door mijn ervaring in het Brusselse jeugdwerk heb ik altijd gedacht dat dit wel een mogelijk carrièrepad voor mij zou zijn. Toen de vacature verscheen, was dit de perfecte kans. Omdat ik de organisatie al kende en omdat ik via deze job nog met speelpleinen bezig kan zijn.”

Wat zijn je ambities als stadsondersteuner?
"Mijn ambities: Brusselse ketjes meer en betere speelkansen aanbieden (heb ik helemaal niet van VDS gestolen 😉 ). En de huidige sterke ploeg van vrijwilligers uitbreiden en robuuster maken."

Waar ben je fier op?
“Ik ben enorm trots op het feit dat ik dankzij het speelplein mezelf als persoon heb gevonden en dat ik door middel van zelfreflectie een betere versie van mezelf ben geworden.”

Wat vind je vreselijk om te doen?
"De afwas ... opahanden en vettige borden zijn de afschuwelijkste combinatie. Nee, even serieus, ik kijk er altijd tegen op om slecht nieuws te brengen."

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
"Ik breng mijn vrije tijd het liefste door met mijn vrienden."

Wat is je lievelingseten?
"Versgemaakte jiaozi (ook gekend als gyoza's of potstickers) van mijn mama."

Je favoriete plekje in Brussel?
"Speelplein Takaro in Etterbeek.”

Waar droom je van?
“Ik droom van wereldvrede haha.”

Waarvan lig je wakker?
“Dat vastgoed in Brussel onbetaalbaar is.”

Je lied of quote van het moment?
“Het liedje 'We don't talk about Bruno' uit de film ‘Encanto’, zit vastgebrand in mijn brein.”

Ochtendmens of avondmens?
“Ik ben een avondmens. Ik heb veel te veel schrik van fomo en ik ga daarom nooit voor middernacht slapen.

We wensen Hanlin veel plezier en succes als stadsondersteuner bij VDS.