Nieuw gezicht in het Brusselse jeugdwerk: Charlotte Moerman

Charlotte startte onlangs als projectcoördinator bij Jeugd en Muziek Brussel. Ze is 25 en afkomstig uit Oostende. Zeven jaar geleden verhuisde ze naar Brussel voor haar studies. Ze studeerde Kunstwetenschappen en Archeologie aan de VUB, maar na haar studies bleef ze wat op haar honger zitten. Ze wilde graag leren hoe ze links kon leggen tussen de kunst- en cultuursector en het publiek. Daarom ging ze Culturele Agogiek bijstuderen.
Verder is ze tien jaar actief geweest in het speelpleinwerk, waarvan de laatste drie jaar als hoofdanimator. Ze heeft tijdens die periode veel animatoren begeleid tijdens hun stage op het speelplein. Ze is trots op het feit dat ze hen warm heeft kunnen maken voor het jeugdwerk en dat ze nu de fakkel willen overnemen. Afgelopen zomer werkte ze trouwens als animator bij het project ‘Playcation’ van de VGC.

Als projectcoördinator heeft Charlotte een afwisselend takenpakket. Ze helpt bij het plannen van grotere projecten, zoals schoolvoorstellingen in de Brusselse gemeenschapscentra of een interactief concert in Bozar. Daarnaast werkt ze ook aan projectweken, zoals de Urban Flashmob-week. Tijdens die week leren leerlingen uit het secundair hun eigen song schrijven, componeren en dans choreograferen, die ze dan ook later brengen voor het Beursgebouw. Ten slotte werkt ze ook mee aan Imagine, de muziekwedstrijd voor jong talent voor iedereen tussen 13 en 21.

Charlotte heeft voor deze job gesolliciteerd omdat ze wilde werken op een plek waar de verbinding tussen cultuur en mensen centraal staat. En dat vond ze bij Jeugd en Muziek Brussel. Door haar job leert ze ook veel bij over het sociaal-culturele veld in Brussel en ontmoet ze heel wat interessante mensen. De job staat ook dicht bij de praktijk, waardoor ze regelmatig in contact komt met jongeren.

In haar vrije tijd houdt Charlotte ervan om met vrienden af te spreken en lekker te gaan eten. Ze is verzot op de Thaise keuken. Haar favoriete Thaise restaurant is Fanny Thai in het centrum van Brussel. Verder leest ze ook graag een goed boek, bezoekt ze regelmatig een museum of een tentoonstelling of woont ze graag een concert bij. Maar Charlotte kan ook genieten van een goede Netflix-serie in haar zetel. Aangezien ze een avondmens is, vindt ze vroeg opstaan vreselijk. Net zoals de afwas doen. ’s  Nachts ligt ze soms wakker van de stijgende kosten van letterlijk alles.

Charlotte heeft twee favoriete plekjes in Brussel. Je vindt haar ofwel in het zonnetje op het Poelaertplein, met uitzicht over de stad ofwel in Pilar, op de VUB-campus, voor de leuke sfeer, de gezellige mensen en het goede programma. Momenteel staat ‘My Style’ van de Brusselse MAVEE op repeat op haar Spotify.
Ze droomt ervan om nog veel te kunnen reizen en nieuwe plekken, mensen en culturen te ontdekken.

We wensen Charlotte veel succes en plezier als projectcoördinator bij Jeugd en Muziek Brussel