Maak kennis met stagiair Juul Hinoul

Juul Hinoul, 20 jaar en afkomstig uit Limburg, studeert Sociaal Werk aan de Erasmushogeschool in Brussel. In het kader van zijn studies doet hij momenteel een kijkstage op de VGC-jeugddienst. 

Hij koos ervoor om in Brussel te studeren omdat hij nood had aan een nieuwe omgeving en omdat hij nieuwe mensen wilde leren kennen. Hij woont nu al twee jaar in Brussel en is verliefd geworden op de stad. Al heeft hij door corona nog niet alles gezien van wat de stad te bieden heeft. Zijn favoriete plekje zijn de 'Tuinen van de Bloemist'. Dit park maakt deel uit van de koninklijke parken en tuinen in Laken. 

Om in beweging te blijven gaat Juul nog wekelijks naar de fitness. Hij vindt het heel leuk om naar muziek te luisteren en soms om nieuwe artiesten te ontdekken. Zijn favoriete muziekgenre is hiphop maar op dit moment is hij ook wel gecharmeerd door de UK Grime Scene.

Wat ga je doen bij de jeugddienst?
"Ik ga een kleine maand Nils, de À Fonds-medewerker bij de VGC-jeugddienst, volgen. Daarnaast ga ik enkele dagen werken bij Aximax, waarvan één dag als hoofdanimator."

Waarom wou je bij de jeugddienst je stage doen?
"Ik heb bij verschillende organisaties gesolliciteerd voor een stage maar de VGC-jeugddienst was de enige die me uitnodigde voor een gesprek. Hoewel ik zelf persoonlijk niet veel heb met jeugdwerk of een jeugddienst, wekte het toch mijn interesse op. Zeker nadat ik zag dat À Fonds jongerenprojecten ondersteunt." 

Wat wil je op het einde van je stage bereikt hebben of wat je graag allemaal bijleren?
"Ik zou graag tot nieuwe inzichten willen komen. De jeugddienst lijkt me daarvoor de ideale leerschool, omdat ik al snel merkte dat de jeugddienst zich bevindt tussen het politieke en het effectieve werkveld."  

Wat wil je na je studies gaan doen?
"Na mijn studies zou ik graag willen werken in de rol van een maatschappelijk werker/assistent als begeleider en ondersteuner van dak- en thuisloze mensen of maatschappelijk kwetsbare mensen."

We wensen Juul veel kijkplezier bij zijn stage.