Maak kennis met onze nieuwe collega Nils Wilgos

Nils (23 jaar) is sinds kort de nieuwe À Fonds-medewerker bij de VGC-jeugddienst. Nils is een Brusselaar in hart en nieren en groeide samen met zijn broer op in Sint-Agatha-Berchem. Heel zijn jeugd zat hij bij de Franstalige scouts (73ème). Hij was ook twee jaar leider. Vorig jaar diende hij samen met een vriend een project in bij À Fonds. Met het project ‘Pannavibes’ wilden ze Brusselse jongeren de kans geven om zich verder te ontwikkelen in de opkomende straatsport: Panna. Panna is een vorm van straatvoetbal dat in een kooi gespeeld wordt. Het doel is om de bal door de benen van de tegenstander te poorten (= Panna).

Wat heb je gestudeerd? 
Ik heb communicatiemanagement gestudeerd aan de Erasmushogeschool Brussel.

Heb je een band met Brussel? 
Ik heb een goede band met Brussel, na 23 jaar zijn we nog steeds bij elkaar. Ik ben geboren in Ukkel en opgegroeid in Sint-Agatha-Berchem.

Waarom heb je voor deze job gesolliciteerd? 
Er zit veel variatie in de job. Ik kom in contact met verschillende gemotiveerde jongeren die met uiteenlopende projecten bezig zijn. De jongeren ondersteunen om hun projecten te realiseren, dat spreekt mij erg aan bij deze job.

Wat zijn je ambities? 
Zoveel mogelijk jongeren helpen bij het realiseren van hun dromen en À Fonds verder uitbouwen tot het een bekende naam is bij de jongeren.

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op de weg die ik heb afgelegd en dat ik op belangrijke momenten naar mijn intuïtie luister en ze volg.

Wat vind je vreselijk om te doen? 
Als ik met de auto in Brussel moet zijn of door Brussel moet rijden. Lang leve de (elektrische) fiets!

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Sporten, ik hou van afzien tijdens een fysieke inspanning. In mijn vrije tijd kook ik graag, maar eet ik nog het liefst. Als ik kook is het bijna uitsluitend met planten en laat ik mij inspireren door verschillende recepten maar ik volg ze nooit.
Met vrienden plezier maken en unieke momenten beleven vind ik ook zeer belangrijk. Als ik onderweg ben of als de zon schijnt, luister ik graag naar een podcast van Joe Rogan, Tom Bilyeu of Lewis Howes.

Wat is je lievelingseten?
Tofuwraps met zoete aardappel (zelfgemaakt natuurlijk).

Je favoriete plek of plekjes in Brussel? 
Sint-Goriksplein en de plekjes waar er Open Airs plaatsvinden.

Waar droom je van? 
Ik droom dat we naar een duurzame solidaire wereld gaan waar we meer aan de natuur denken en (veel) minder aan de persoonlijke belangen van de mens.

Waarvan lig je wakker? 
Ik ben een goede slaper waardoor ik overal en vrij snel in slaap kan vallen.

Je lied of quote van het moment?
Lied van het moment: ‘Every chance I get’ dj Khaled van feat. Lil Baby & Lil Durk
Lied van de zomer: ‘Circle’  van Be Svendsen
Quote: “Direction is way more important than speed”

Nog iets dat je kwijt wil?
Ik hoop dat er binnenkort een (fysiek) moment is waar ik kan kennis maken met mijn collega’s.

We wensen Nils veel succes en plezier bij het ondersteunen van jongeren, het beluisteren van podcasts, met lekker eten en het verder uitbouwen van À Fonds tot een bekend merk.