Maak kennis met Kaat, onze nieuwe collega bij Aximax

Kaat is 28 en afkomstig uit Antwerpen. Zes jaar geleden verhuisde ze naar Brussel, waar ze nu antikraak woont. Tijdens haar jeugd zat ze in de scouts, eerst als lid en later als leidster. Kaat is muzikante en producer van opleiding en speelde lang bij haar eigen band ‘Sweats’. Ze dj’t ook, ze maakt filmmuziek en ze producete enkele podcasts. Naast al haar muzikale en creatieve bezigheden heeft ze altijd in de horeca gewerkt. In het verleden sprong ze bij Aximax ook in als animator of als helpende hand.

Waarom heb je voor deze job gesolliciteerd? 

“Toen ik hoorde dat Gaëlle ander werk ging doen binnen de jeugddienst en er een plaats zou vrijkomen, ben ik hierop gesprongen. Een stabiele job in een leuk team met een interessante werking én een viervijfderegeling, waardoor ik tijd overhoud voor mijn creatieve uitbarstingen … Dat leek me een ideale kans die ik niet kon laten liggen.”

Wat ga je allemaal doen bij Aximax?

“Bij Aximax zal ik vooral administratief werk doen en instaan voor het onthaal.”

Waar ben je allemaal trots op?

“Ik ben een trotse katten-pleegouder (ik heb er twee thuis rondlopen), een trotse tante, een trotse muzikante en een creatieve duizendpoot …”

Wat vind je vreselijk om te doen? 

“Ik vind weinig dingen écht vreselijk. Ik hou gemakkelijk de moed erin en ik ben vrij optimistisch. Maar als ik één ding moet kiezen dat ik vreselijk vind, dan is het onrechtvaardigheid.

Ik kan me over veel maatschappelijke zaken behoorlijk opwinden. Ik lees daar dan veel over en ik laat mijn stem horen.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd? 

“In mijn vrije tijd zoek ik het liefst de zon op, of trek ik de natuur in. Je kunt me vinden op een goed concert, een leuke dragshow, op een terrasje. Of ik ben volop bezig met de uitvoering van een of ander creatief project.”

Wat is je lievelingseten? 

“Ik kook én eet graag, het liefst Libanese of Indische gerechten. Maar ik heb niet zo een specifieke voorkeur.”

Je favoriete plek? 

“Een van de hellende grasvelden in het park van Vorst of het Dudenpark in de zon. Of de Beursschouwburg. Of veel andere plekken. Ik ga regelmatig op ‘verkenning’ naar allerlei Brusselse uithoeken met mijn vriendin, wat we onze ‘Bxploration’ noemen 😊.”

Waar droom je van? 

“Ik zou heel graag binnen een jaar of twee, drie een grote reis naar Japan maken, daar rondtrekken en meerdere eilanden bezoeken (Hokkaido, Okinawa …).”

Waarvan lig je wakker? 

“Ik lig wakker van de aanhoudende genocide in Gaza, de burgeroorlog in Soedan, de conflicten in Congo (over de kobaltmijnen), (kans)armoede, discriminatie, LGBTQ+-rechten …. Veel.”

Je lied of quote van het moment?

“Lied van het moment: ‘Fool’ van Adrianne Lenker.”

Nog iets dat je kwijt wilt? 

“Verder wil ik nog toevoegen dat ik enorm blij ben om zo warm onthaald te worden hier. Ik kijk uit naar de komende jaren bij Aximax en bij de jeugddienst! En naar de teamdag, natuurlijk 😊.”