Maak kennis met de ondervoorzitters van de VGC-jeugdraad!

Naomi Costrop (stadsondersteuner Brussel van Scouts en Gidsen Vlaanderen) leidt als voorzitter de VGC-jeugdraad in goede banen. Ze wordt bijgestaan door drie ondervoorzitters die we heel graag aan jullie willen voorstellen. 

Anastasia Luyckx begon vorig jaar al aan haar avontuur als ondervoorzitter. Dringend tijd dus om haar even aan de tand te voelen.
Wat heb je gestudeerd?  Sociologie en antropologie en Sociaal werk en sociaal beleid.
Hoe ben je in Brussel terechtgekomen of Brusselaar in hart en nieren? Door mijn studies woon ik al 7 jaar in Brussel.
Wat doe je in het dagelijkse leven? Ik werk op JES als lokale jeugdbeleidsmedewerker.
Wat vind je er zo leuk aan? Om dagelijks de vinger aan de pols te hebben bij de Brusselse jongeren en om hun spreekbuis te zijn.
Wat zijn je hobby’s? Lezen en reizen.
Wat is je lievelingseten? Carbonara.
Waarom wilde je ondervoorzitter worden? Wat zijn je ambities voor de Brusselse jongeren/Brussels jeugdbeleid? Wat moet er beter?
Een jaar geleden stelde ik me voor als kandidaat-ondervoorzitter om mijn steentje bij te dragen aan de verbetering van Brussel voor jongeren. En de jeugdraad gaf me ook de mogelijkheid om dit te doen. Ik heb ondertussen al rond heel wat thema's kunnen werken maar waar ik nu het meest aan werk is het thema 'etnisch profilering'. En dat is ook een thema waar ik het meeste van wakker lig. Iedere jongeren heeft recht op een degelijke bescherming en moet zich veilig kunnen voelen op eender welke plek waar hij naartoe gaat.
Jouw favoriete plekje in Brussel?  De markt van Molenbeek op donderdagvoormiddag en de zonsopgang aan het Poelaertplein.
Waar droom je van?  Het vaccin tegen Corona, zodat ik opnieuw met jongeren kan afspreken.
Waar lig je wakker van? Etnisch profilering, sluikstorters en onveilige fietspaden.

Ilyas Mouani (23) is één van de nieuwe ondervoorzitters bij de VGC-jeugdraad en is een bezige bij.
Wat heb je gestudeerd? Sociale Wetenschappen. Daarna heb ik Sociaal werk aan de hogeschool geprobeerd, maar ik ben geen grote student.
Hoe ben je in Brussel terechtgekomen of Brusselaar in hart en nieren? Ik ben geboren in Laken, een echte Brusselaar!
Wat doe je in het dagelijkse leven? Ik werk voor een grote bioscoop in Brussel. Daarnaast ben ik bijna voltijds vrijwilliger bij Nakama vzw en beheer ik ook een broodjeszaak in Molenbeek.
Wat vind je er zo leuk aan? Zo hard bezig zijn. En dat dagen en weken nooit dezelfde zijn.
Wat zijn je hobby’s? Nakama life, Nakama Love! Ik ben in mijn vrije tijd heel veel bezig met Nakama.
Wat is je lievelingseten? Sandwich au snack, zoals de meeste jonge Brusselaars.
Waarom wilde je ondervoorzitter worden? Wat zijn je ambities voor de Brusselse jongeren/Brussels jeugdbeleid? Wat moet er beter?
Ik probeer al sinds enkele jaren, samen met verschillende organisaties, waar ik vrijwilliger ben geweest, om kinderen en jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden. Ik ben iemand die altijd groter en groter wil gaan. En ik merk dat je als ondervoorzitter wel een grote impact op het Brusselse jeugdbeleid kunt hebben. Mijn ambities voor de Brusselse jongeren, is dat iedereen gelijke kansen krijgt. Wij merken heel hard, dat er nog steeds een deel van de Brusselse jongeren, niet wordt bereikt door de huidige jeugdorganisaties. En spijtig genoeg, wordt er in de media vaak slecht gesproken over die jongeren. Ik geloof heel hard in het "voor en door jongeren". Ik heb ook een hobbelig parcours gehad, toen ik jong was. Dus ik weet wat de noden zijn van die jongeren, en wil daar met de jeugdraad de volgende jaren, werk van maken. Jongeren moeten ook veel meer inspraak hebben in Brussel en zeker in de jeugdraad.
Jouw favoriete plekje in Brussel? Het Koning Boudewijnstadion (de Heysel) tijdens de zomer!
Waar droom je van? Dat Brussel een droomstad wordt.
Wat vind je leuk? Op kamp gaan.
Wat vind je minder leuk? Op Facebook elke week negatieve artikels lezen over Brusselse jongeren en de commentaren hierop.

Wauter Temmerman (31) is de tweede nieuwe ondervoorzitter en daarnaast ook een speelpleinmens, scout en jeugdraadmens
Wat heb je gestudeerd? Agogische Wetenschappen
Hoe ben je in Brussel terechtgekomen of Brusselaar in hart en nieren? Ik heb altijd in Brussel gewoond en ben van plan om dat te blijven doen.
Wat doe je in het dagelijkse leven? Ik werk voor VDS Brussel, de Brusselse ploeg van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk.
Wat vind je er zo leuk aan? Samen met een team van vrijwilligers de speelpleinen sterker maken, dat is echt plezant om te doen.
Wat zijn je hobby’s?  Ik speel muziek voor mijn kat, lees veel boeken en kranten, knutsel graag, vergader graag over de meest uiteenlopende zaken, ga graag fietsen en ik ben een niet-zo-stiekeme lego-fan.
Wat is je lievelingseten? Ik eet een heleboel dingen graag.
Waarom wou je ondervoorzitter worden? Wat zijn je ambities voor de Brusselse jongeren/Brussels jeugdbeleid? Wat moet er beter? 
Ik had zin om mee na te denken over het grotere geheel van de jeugdraad en over hoe we de dingen heel concreet kunnen aanpakken op vergaderingen van de jeugdraad. Ik schrijf ook best graag, wat meteen mooi meegenomen is wanneer we met de jeugdraad adviezen moeten neerschrijven. Over mijn ambities voor het Brussels jeugdbeleid kan ik maar moeilijk korte antwoorden geven. Het komt er op neer dat het jeugdbeleid er uiteindelijk toe moet leiden dat kinderen en jongeren gelukkig kunnen zijn, op een heleboel verschillende manieren. Binnen het jeugdbeleid en daarbuiten, en daar heeft de jeugdraad een rol in te spelen.
Jouw favoriete plekje in Brussel? Er zijn veel plaatsen die een speciale betekenis hebben voor mij, vooral in het noordwesten van Brussel.
Waar droom je van? Van allerlei leuke dingen.
Waar lig je wakker van? Dat gebeurt meestal wanneer ik in de namiddag nog veel koffie heb staan drinken.
Wat vind je leuk? Helemaal opgaan in iets, flow beleven. Dat kan met vanalles zijn: dingen timmeren uit hout, een tekst schrijven, een boek lezen, een discussie …
Wat vind je minder leuk? Uit de lijst van mogelijke dingen die ik minder leuk vind één specifiek ding kiezen om in het interview te zetten. En sneeuw in mijn nek.
Nog iets dat je kwijt wil? Kom allemaal naar de jeugdraad, het gaat plezant en interessant zijn!

We wensen de ondervoorzitters veel succes, avontuur en plezier met de VGC-jeugdraad!