Maak je activiteit taalstimulerend met onze taalkoffers

Hoe zorg je ervoor dat kinderen tijdens het spelen zoveel mogelijk taal oppikken, terwijl ze zich amuseren? De taalondersteuners van de VGC ontwikkelden in samenwerking met WMKJ Chambéry taalstimulerende spelkoffers. Deze taalkoffers stimuleren kinderen om op een speelse en creatieve manier met taal bezig te zijn.
Er zijn drie koffers: 

  • Piratenschat: de kinderen gaan op zoek naar de piratenschat in het groepsspel "De Schat van de Praatpiraten". Ze krijgen doe-opdrachten die hen vertrouwd maken met de wereld van de piraten.
  • Dierenplezier: de kinderen kruipen in de huid van verschillende dieren. Door allerlei avontuurlijke spelletjes worden ze zelf even sterk, slim, mooi, ... als de dieren.
  • Sprookjesbos: kinderen maken op een toverachtige wijze kennis met de klassieke sprookjesfiguren.

Ze zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar, maar je kunt ze ook aanpassen voor andere leeftijden. En je kunt ze gratis lenen bij de VGC-jeugddienst. Stuur een mailtje naar jeugddienst@vgc.be met de volgende informatie: voor welke organisatie (of erkend initiatief) vraag je een koffer aan? Welke koffer wens je uit te lenen? En voor welke periode?

Heb je andere vragen over hoe je je activiteiten extra taalstimulerend kan maken? Bij de 'Kwaliteitstool' vind je hierover meer info of stuur je vraag naar jeugddienst@vgc.be, en we bekijken hoe we je verder kunnen helpen.