Doe mee met de Buitenspeeldag

Op woensdag 20 april 2022 is het weer Buitenspeeldag. Dit jaar ligt de focus op 365 dagen buiten spelen. Concreet vragen we om duurzame activiteiten te voorzien die de kinderen heel het jaar door op zichzelf kunnen doen. 
We willen ook de speelplekken in jouw buurt in de kijker zetten. Het is belangrijk dat deze speelplekken kindvriendelijk en altijd toegankelijk zijn. Niet meteen een idee van zo'n plek in je buurt? Neem een kijkje op deze kaart.

Wil je als organisatie een activiteit of verschillende activiteiten organiseren, alleen of samen met andere partners? De jeugd- en sportdienst van de VGC ondersteunen jullie graag. In deze publicatie vind je alvast wat inspiratie!
Daarnaast kun je als organisatie een speelpakket aanvragen met een heleboel leuke spelletjes zoals badminton, spikeball en petanque om tijdens de Buitenspeeldag mee te nemen naar een plein of park in de buurt. Aangezien we focussen op duurzaamheid zouden we na de Buitenspeeldag graag een permanente uitleendienst willen voorzien van deze speelpakketten. Zo kan je bijvoorbeeld al bij Jeugdcentrum Aximax terecht om gratis buitenspelletjes uit te lenen. Denken jullie al eens na of jullie ervoor openstaan om zo'n uitleendienst bij jullie te organiseren?

TIMING

Begint het al te kriebelen en wil je graag meedoen? Laat het ons weten ten laatste op 28 januari 2022 via jeugddienst@vgc.be
Uiterlijk op 7 maart willen we de concrete inhoud van jullie activiteiten zodat we voldoende tijd hebben om promomateriaal te voorzien.

Noteer deze data alvast in jullie agenda. Uiteraard sturen we nog een herinnering wanneer de deadlines naderen.

Alvast bedankt voor jullie enthousiasme en medewerking!

Nog vragen over de Buitenspeeldag? Neem dan zeker contact op met Manon via manon.defoer@vgc.be