Maak kennis met ondervoorzitter van de VGC-jeugdraad Wauter Temmerman

Wauter Temmerman (31) is de tweede nieuwe ondervoorzitter en daarnaast ook een speelpleinmens, scout en jeugdraadmens
Wat heb je gestudeerd? Agogische Wetenschappen
Hoe ben je in Brussel terechtgekomen of Brusselaar in hart en nieren? Ik heb altijd in Brussel gewoond en ben van plan om dat te blijven doen.
Wat doe je in het dagelijkse leven? Ik werk voor VDS Brussel, de Brusselse ploeg van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk.
Wat vind je er zo leuk aan? Samen met een team van vrijwilligers de speelpleinen sterker maken, dat is echt plezant om te doen.
Wat zijn je hobby’s?  Ik speel muziek voor mijn kat, lees veel boeken en kranten, knutsel graag, vergader graag over de meest uiteenlopende zaken, ga graag fietsen en ik ben een niet-zo-stiekeme lego-fan.
Wat is je lievelingseten? Ik eet een heleboel dingen graag.
Waarom wou je ondervoorzitter worden? Wat zijn je ambities voor de Brusselse jongeren/Brussels jeugdbeleid? Wat moet er beter? 
Ik had zin om mee na te denken over het grotere geheel van de jeugdraad en over hoe we de dingen heel concreet kunnen aanpakken op vergaderingen van de jeugdraad. Ik schrijf ook best graag, wat meteen mooi meegenomen is wanneer we met de jeugdraad adviezen moeten neerschrijven. Over mijn ambities voor het Brussels jeugdbeleid kan ik maar moeilijk korte antwoorden geven. Het komt er op neer dat het jeugdbeleid er uiteindelijk toe moet leiden dat kinderen en jongeren gelukkig kunnen zijn, op een heleboel verschillende manieren. Binnen het jeugdbeleid en daarbuiten, en daar heeft de jeugdraad een rol in te spelen.

Jouw favoriete plekje in Brussel? Er zijn veel plaatsen die een speciale betekenis hebben voor mij, vooral in het noordwesten van Brussel.
Waar droom je van? Van allerlei leuke dingen.
Waar lig je wakker van? Dat gebeurt meestal wanneer ik in de namiddag nog veel koffie heb staan drinken.
Wat vind je leuk? Helemaal opgaan in iets, flow beleven. Dat kan met vanalles zijn: dingen timmeren uit hout, een tekst schrijven, een boek lezen, een discussie …
Wat vind je minder leuk? Uit de lijst van mogelijke dingen die ik minder leuk vind één specifiek ding kiezen om in het interview te zetten. En sneeuw in mijn nek.
Nog iets dat je kwijt wil? Kom allemaal naar de jeugdraad, het gaat plezant en interessant zijn!