Maak kennis met de voorzitter van de VGC-jeugdraad Ilyas Mouani

Ilyas Mouani (23) is de voorzitter bij de VGC-jeugdraad en is een bezige bij.
Wat heb je gestudeerd? Sociale Wetenschappen. Daarna heb ik Sociaal werk aan de hogeschool geprobeerd, maar ik ben geen grote student.
Hoe ben je in Brussel terechtgekomen of Brusselaar in hart en nieren? Ik ben geboren in Laken, een echte Brusselaar!
Wat doe je in het dagelijkse leven? Ik werk voor een grote bioscoop in Brussel. Daarnaast ben ik bijna voltijds vrijwilliger bij Nakama vzw en beheer ik ook een broodjeszaak in Molenbeek.
Wat vind je er zo leuk aan? Zo hard bezig zijn. En dat dagen en weken nooit dezelfde zijn.
Wat zijn je hobby’s? Nakama life, Nakama Love! Ik ben in mijn vrije tijd heel veel bezig met Nakama.
Wat is je lievelingseten? Sandwich au snack, zoals de meeste jonge Brusselaars.
 

Waarom wilde je voorzitter worden? Wat zijn je ambities voor de Brusselse jongeren/Brussels jeugdbeleid? 
Ik probeer al sinds enkele jaren, samen met verschillende organisaties, waar ik vrijwilliger ben geweest, om kinderen en jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden. Ik ben iemand die altijd groter en groter wil gaan. En ik merk dat je als voorzitter wel een grote impact op het Brusselse jeugdbeleid kunt hebben. Mijn ambities voor de Brusselse jongeren, is dat iedereen gelijke kansen krijgt. Wij merken heel hard, dat er nog steeds een deel van de Brusselse jongeren, niet wordt bereikt door de huidige jeugdorganisaties. En spijtig genoeg, wordt er in de media vaak slecht gesproken over die jongeren. Ik geloof heel hard in het "voor en door jongeren". Ik heb ook een hobbelig parcours gehad, toen ik jong was. Dus ik weet wat de noden zijn van die jongeren, en wil daar met de jeugdraad de volgende jaren, werk van maken. Jongeren moeten ook veel meer inspraak hebben in Brussel en zeker in de jeugdraad. Daarnaast wil ik dat Brusselse jongeren hun dromen kunnen waarmaken. 
Je favoriete plekje in Brussel? Het Koning Boudewijnstadion (de Heysel) tijdens de zomer!
Waar droom je van? Dat Brussel een droomstad wordt.
Wat vind je leuk? Op kamp gaan.
Wat vind je minder leuk? Op Facebook elke week negatieve artikels lezen over Brusselse jongeren en de commentaren hierop.